Vom avea nevoie de toate tipurile de haine: Ce fenomene meteo ne așteaptă

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaSanie, zăpadă
Sanie, zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Începem săptămâna cu vreme ca de primăvară, după care se va ajunge aproape de pragul de ger și apoi se va încălzi din nou. Sunt prognozate și precipitații, atât ploi, cât și intervale cu lapoviță și ninsori. Vremea se răcește brusc în ziua de marți.  

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. În săptămâna aceasta vom avea nevoie de toate tipurile de haine, pentru că vremea va fi schimbătoare.

трансорт ближний свет осень-зима transport faza scurtă lumina toamna iarna - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cât de dese sunt iernile calde în Moldova

În intervalul 25-31 ianuarie, vom trece de la cald la frig și înapoi la cald. În plus, regiunea noastră geografică va fi traversată de o succesiune de depresiuni mediteraneene care vor aduce un regim de precipitații excedentar. Acest fapt îl semnalează meteorologi români pe pagina de Facebook „Climatologie și prognoze globale”.

Ei semnalează că vineri, 29 ianuarie, pe timpul nopții, valorile termice se pot apropia de pragul de ger în regiunea Moldova din România.

„În Republica Moldova va fi și mai frig. În cursul nopții de joi spre vineri, sunt estimate -11 grade Celsius în Comrat și -7 grade în Chișinău. Și Bugeacul va avea parte de ger”, potrivit sursei citate.

Luni, 25 ianurie, în prima jumătate a zilei, vremea este mohorâtă în Republica Moldova, cu precipitații sub formă de ploaie. Presiunea atmosferică este scăzută – de aproximativ 737 de milimetri ai coloanei de Mercur (736,8 mm Hg).

Meteorologii de la Chișinău au prevăzut însă precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare, posibile către seară și pe parcursul nopții spre marți, pentru că vremea se răcește.

Dacă luni la prânz sunt așteptate valori cu plus, de +5..+9 grade Celsius în raioanele de centru, marți, 26 ianuarie, temperaturile vor fi mult mai scăzute și chiar negative pe parcursul zilei. Sunt anunțate -2..+1 grade Celsius în nord, -1..+2 grade în centru și 0..+3 grade în sud.
© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Vom avea nevoie de toate tipurile de haine: Ce fenomene meteo ne așteaptă - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Marți presiunea atmosferică va crește ușor, dar oricum va rămâne la valoarea de „scăzută”, sub 750 de milimetri ai coloanei de Mercur. Sunt prognozate ninsori slabe în toate regiunile țării.

Miercuri, vremea se va mai răci cu vreo două grade și va ninge din nou. În noaptea de joi spre vineri valorile termice ale aerului ar urma să se apropie de pragul de ger, iar pe final de săptămână vremea se va încălzi din nou. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0