Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scădere bruscă a leului: Cu cât s-a scumpit euro

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc începe săptămână cu o scădere semnificativă față de toate valutele de referință. Euro este astăzi cu zece bani mai scump.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Leul moldovenesc pierde teren față de toate valutele de referință și în acest început de săptămână. Valoarea euro crește cu zece bani, un dolar american este mai scump cu trei bani, iar leul românesc crește cu încă doi bani. Astfel, la cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru luni, 25 ianuarie, un dolar american este cotat cu 17,48 lei, un euro – cu 21,29 lei, o hrivnă ucraineană – cu 62,07 bani, un leu românesc – cu 4,36 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,35 bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiCurs valutar BNM pentru 25 ianuarie 2021
Scădere bruscă a leului: Cu cât s-a scumpit euro - Sputnik Moldova
Curs valutar BNM pentru 25 ianuarie 2021

Pe 21 ianuarie, dolarul s-a scumpit cu 7 bani și euro cu 6 bani în cotațiile valutare oficiale. Cu 2 bani a urcat și prețul leului românesc. De asemenea, rubla rusească a urcat de la 23,50 bani până la 23,67 bani. Hrivna ucraineană a coborât nesemnificativ. Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0