Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția Ministerului de Interne la protestul agricultorilor

© Sputnik / Miroslav RotariMAI
MAI  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului de Interne au venit cu o reacție la protestul agricultorilor organizat astăzi în fața clădirii MAI.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Ministerul de Interne a comentat protestul organizat astăzi la sediul MAI de către un grup de agricultori nemulțumiți că au fost amendați în urma manifestațiilor din luna decembrie. 

Poliție  - Sputnik Moldova
Societate
Video - Agricultorii protestează în fața Ministerului de Interne: Iată motivul
"La acțiunile de protest ale agricultorilor, din fața Parlamentului, din data de 17 decembrie 2020, angajații Poliției au înregistrat și documentat mai multe încălcări, fapt despre care MAI și Poliția Națională a comunicat imediat după aceste întruniri publice. Respectiv, în urma documentării și identificării persoanelor implicate, au fost expediate citații, prin care cei vizați sunt chemați la Inspectoratele de Poliției din localitățile unde locuiesc, pentru a se întocmi procesele verbale pentru acțiunile ilegale", susțin reprezentanții MAI.

Totodată, Ministerul de Interne menționează că persoanele implicate care nu sunt de acord cu ce li se invocă pot contesta procedura.

"În cadrul protestului din decembrie au fost înregistrate încălcări ale ordinii publice, dar și acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști, 4 carabinieri fiind răniți. Agricultorii au ignorat cerințele oamenilor legii și au urcat cu unitățile de transport pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei. Angajații MAI acționează în strictă conformitate cu legea și recomandă cetățenilor să o respecte, pentru a evita sancțiunile și alte consecințe impuse de legislație", mai precizează MAI.

Amintim că în luna decembrie mai mulți fermieri din diverse raioane ale țării au protestat în fața Guvernului și Parlamentului împotriva politicii fiscale și vamale pentru anul 2021. În urma mitingurilor, autoritățile au dat curs doar unor solicitări ale fermierilor. Ele au păstrat TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum a fost în anul 2020. Totuși, pentru încălcările admise în timpul protestelor, agricultorii au primit citații pentru a fi sancționați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0