Forumul de la Davos și-a început lucrările online – care sunt prioritățile

© AFP 2024 / FABRICE COFFRINI Табличка Всемирного экономического форума в Давосе, 17 января 2017 года
Табличка Всемирного экономического форума в Давосе, 17 января 2017 года - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru prima oară în istoria sa de jumătate de secol, Forumul Economic de la Davos se va ține online, în încercarea de a redefini economia globală în contextul pandemiei devastatoare de coronavirus.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Întâlnirea virtuală, denumită Agenda Davos 2021, va avea loc între 25-29 ianuarie cu tema ”Un an crucial pentru a reconstrui încrederea”.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Activitatea comercială în Uniunea Economică Euroasiatică trebuie restabilită

Klaus Schwab, fondatorul clubului Davos, a explicat că ”reconstruirea încrederii și o cooperare globală crescută sunt cruciale pentru a genera soluții clare și inovative pentru a opri pandemia și a duce la o recuperare robustă”.

Întâlnirea fizică a celor mai influenți politicieni, bancheri și executivi de top în micul resort alpin Davos a fost amânată până în vară.

Pe data de 26 ianuarie, din partea Rusiei la Forum va participa directorul Fondului Rus pentru Investiții Directe, Kiril Dmitriev, discuțiile se vor referi și la sporirea stabilității în lume după pandemia COVID-19. Pe 28 ianuarie este programat un discurs al șefului ”Sberbank” Gherman Gref, el va participa la sesiunea cu privire la intelectul artuficial.

Pentru prima dată din 2009, la forum planifică să ia cuvântul Vladimir Putin. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov. Data la care Putin își va susține discursul nu se cunoaște deocamdată, în programul evenimentului ea nu este indicată deocamdată, potrivit RIA Novosti.

Printre liderii care se vor adresa la acest summit vor fi președinții Rusiei, Chinei, Franței și Africii de Sud, cancelarul Germaniei, premierii Japoniei, Italiei, Greciei, Indiei, Israelului și regele Iordaniei. De asemenea

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0