Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Еmisiunea ”La Ordinea Zilei”

Abonare
În ce măsură datele personale ale cetățenilor sunt protejate în Republica Moldova? Ce acțiuni întreprinde, în acest scop, instituțiile responsabile și cât de eficiente sunt aceste măsuri?

Peste 740 de persoane au reclamat, în 2019, încălcarea datelor cu caracter personal. Oamenii s-au plâns pe încălcarea dreptul la viaţa privată, prin intermediul camerelor video instalate ilegal, pe difuzarea sau prelucrarea datelor cu caracter personal de către polițiști, medici, jurnaliști, reprezentanți ai companiilor de asigurări și angajați ai băncilor. Potrivit Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, cifra plângerilor este cu 17% mai mare comparative cu 2018, când au fost recepționate doar 630. Experții estimează că, în realitate, numărul persoanelor care suferă din cauza încălcării datelor cu caracter personal este mult mai mare. Mulți însă nu conștientizează acest fapt sau nu-și cunosc drepturile. În ce măsură în Republica Moldova sunt protejate datele personale ale cetățenilor? Ce acțiuni întreprinde, în acest scop, instituțiile responsabile și cât de eficiente sunt aceste măsuri, aflăm de la expertul în protecția datelor personale Olga Demian.

Fluxul de știri
0