Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația epidemică în școli și grădinițe: Câte cazuri de COVID-19 s-au confirmat

© AFP 2024 / PATRICK HERTZOGElevi
Elevi - Sputnik Moldova
Abonare
O școală a fost plasată în carantină pentru o săptămână, iar lecțiile se desfășoară în regim online. Totodată, Ministerul Educației anunță că în prezent 132 de elevi sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 1 776 sunt în autoizolare.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. Ministerul Educației a actualizat datele privind numărul infectărilor cu noul coronavirus în cadrul instituțiilor de învățământ din țară. Astfel, în perioada 18 - 22 ianuarie, o școală și 68 de clase au fost plasate în carantină.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
COVID-19: A scăzut rata mortalității în Chișinău
 

Totodată, în aceiași perioadă, alte 153 de cadre didactice au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar 74 au fost plasate în carantină.

Ministerul Educației anunță că 12 elevi din cadrul școlilor profesionale și Centrelor de excelență sunt în prezent bolnavi de COVID-19, iar cinci grupe au fost plasate în carantină. 

În timp de o săptămână, doar un student și trei profesori universitari au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. 

În același timp, datele mai arată că trei grădinițe și 14 grupe sunt acum în carantină. Șase micuți au fost diagnosticați cu COVID-19, iar alți 496 sunt în autoizolare. Totodată, 51 de cadre didactice sunt în prezent bolnave, iar 67 sunt în carantină pentru a evita riscul de răspândire a noului coronavirus. 

Autoritățile îndeamnă oamenii să respecte în continuare toate măsurile impuse pentru a minimaliza riscul de îmbolnăvire cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0