Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Un fenomen social tot mai răspândit: Copii "orfani" cu părinți în viață

© Sputnik / Miroslav RotariClaudia Partole
Claudia Partole - Sputnik Moldova
Abonare
Scriitoarea Claudia Partole susține că acei copii care au părinți, dar nu primesc dragostea și atenția lor sunt considerați și ei orfani, într-o oarecare măsură.
Un fenomen social tot mai răspândit: Copii orfani cu părinți în viață

Scriitoarea Claudia Partole își lansează noua carte "Rebela", în care reflectă trăirile, sentimentele și supărările copiilor lăsați fără supraveghere părintească. Cu regret, acest fenomen devine tot mai răspândit în societatea noastră.

Tensiunile, neînțelegerile și certurile dintre părinți marchează pe viață trăirile copiilor, care ajung să fugă de acasă pentru a găsi un alt loc mai sigur decât domiciliul familiilor lor. Este și cazul adolescentei Paula, personajul principal din noua carte "Rebela", semnată de scriitoarea Claudia Partole.

"Paula este foarte afectată de situația delicată creată în familia sa - divorțul părinților. Adolescenta devine pesimistă, are conflicte cu prietenii, profesorii și este revoltată de tot ce se întâmplă în jurul ei", a povestit scriitoarea.

Totodată, Claudia Partole susține că această carte reflectă viața adolescenților zilelor noastre, problemele cu care se confruntă în viața personală, cum este ademenit de rețelele de socializare și relația părinți-copii.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Societate
Psiholog, către părinți: nu mai strigați la copiii voștri, metoda asta nu funcționează

"Întotdeauna tinerii au avut probleme în relațiile cu părinții, fiecare își trăiește adolescența cu anumite ispite și de aici vine discrepanța dintre aceste generații. În această carte vorbesc și despre  principalele cauze a distanțării dintre părinți și copii, una dintre care este lipsa de comunicare. Părinții comunică foarte puțin cu copii, sunt preocupați de munca lor, dar ei nu înțeleg că dacă le satisfac toate plăcerile și dorințele materiale nu înseamnă că îi călăuzesc corect  în viață", a declarat Claudia Partole.

Cu părere de rău, în ultima perioadă, tot mai frecvent au loc cazuri când copiii recurg la sinucidere. Și aceste situații triste și înspăimântătoare sunt abordate în cadrul romanului. Scriitoarea susține că această carte va ajuta tinerii să depășească anumite temeri și problemele cu care se confruntă.

"Îmi doresc foarte mult să mediteze, să se privească ca într-o oglindă, să o înțeleagă sau să o judece pe Paula. Această carte este pentru a-i ajuta pe adolescenții de azi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0