Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Kremlinului la declarațiile administrației Biden împotriva Rusiei

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus ce crede el despre declarațiile anti-rusești ale noii administrații de la Washington.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Primele declarații ale Casei Albe după inaugurarea președintelui SUA Joe Biden împotriva Rusiei sunt destul de previzibile, acestea sunt persoane demult cunoscute, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

"Acest lucru este destul de previzibil, deoarece la urma urmei, noua administrație sunt persoane vechi, bine cunoscute. În privința declarațiilor, cuvântul ”partener”, probabil, nu poate fi folosit în raport cu noi din partea Washingtonului. Și, desigur, ei încă ne percep, mai degrabă ca pe adversari", a declarat Peskov într-un interviu la postul de televiziune Rusia 1, comentând declarația despre ancheta atacurilor cibernetice din partea Rusiei și asasinarea militarilor în Afganistan.

Totodată, Pescov a declarat că Rusia pledează pentru relații bune cu Statele Unite și, dacă actuala administrație este gata să coopereze, atunci președintele rus Vladimir Putin va acționa la fel, a declarat Peskov.

Президент РФ В. Путин принял участие в работе форума Россия - Африка - Sputnik Moldova
Politică
Moscova pune la punct administrația Biden

"Tradițional, Rusia a pledat în mod constant pentru relații bune. Nu în cuvinte, ci în fapte, spunem că suntem gata să considerăm americanii partenerii noștri, dar ei nu sunt pregătiți. Dar nu poți fi drăguți cu de-a sila", a subliniat Peskov.

El și-a exprimat speranța că vor putea stabili un dialog constructiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0