Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Iranul extinde suspendarea zborurilor cu Marea Britanie

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Iranul nu va permite intrarea în țară a pasagerilor care sosesc din Marea Britanie, dar nici nu vor permite călătoria din Iran în Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Iranul a prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie din cauza tulpinii "britanice" a coronavirusului, a declarat șeful Organizației Aviației Civile a țării Turaj Dehgani Zangani, informează RIA Novosti.

Inițial, decizia de suspendare a zborurilor a fost luată pe 21 decembrie, când autoritățile iraniene au interzis companiilor aeriene să vândă bilete de avion pentru zboruri între Iran și Marea Britanie.

„Restricțiile de călătorie spre Londra vor continua să funcționeze până la sfârșitul lunii Bahman (se încheie pe 18 februarie) din acest an din cauza coronavirusului ”britanic”, a declarat oficialul pentru IRNA.

El a menționat că Iranul în continuare nu va permite intrarea pasagerii care sosesc în Iran din Marea Britanie, adăugând că nu vor exista nici opțiuni pentru călătoria din Iran în Marea Britanie.

Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
La ce ne putem aștepta de la "EpiVacCorona": Totul despre vaccinul peptidic anti-COVID-19

Până acum au fost identificate șase cazuri a noii tulpini de coronavirus în Iran. A fost descoperit pentru prima dată la începutul lunii ianuarie la un iranian venit din Marea Britanie.

La sfârșitul lunii decembrie, oamenii de știință britanici au anunțat că au descoperit o nouă tulpină a virusului, care este cu 50-70% mai infecțioasă decât cel inițial. Această tulpină s-a răspândit rapid în Marea Britanie în noiembrie, iar ulterior și în țările europene. Oamenii de știință au declarat în decembrie că nu au dovezi că noua tulpină ar fi mai mortală, dar au observat că, spre deosebire de cea cunoscută deja, aceasta îi poate afecta și pe copii. Potrivit oamenilor de știință și a medicilor, această tulpină a coronavirusului este în prezent „principala” care se răspândește în rândul populației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0