Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să nu ne îmbolnăvim de COVID - 19: Sfaturile unui doctor moldovean

© Sputnik / Mihai CarausПрофессор Виктор Кожокару
Профессор Виктор Кожокару - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Clinicii Anesteologie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, doctorul habilitat Victor Cojocaru ne spune cum a reușit el să nu se infecteze cu COVID-19, activând chiar în mijlocul focarului de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Doctorul Victor Cojocaru recomandă câteva reguli pe care ar trebui să le respecte fiecare, pentru a evita la maxim probabilitatea infectării cu noul tip de coronavirus. El a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Sputnik Moldova că nu s-a infectat de COVID, chiar dacă a activat timp de 10 luni de zile printre bolnavii cu noul tip de coronavirus.

”O să încep de la mine, zece luni, zi de zi în focar și nu m-am îmbolnăvit. Eu nu spun acest lucru că asta-i datorită mie, cred că datorită lui Dumnezeu. Dumnezeu mă păzește. Dar voi spune ce am făcut eu. Eu evit aglomerațiile, chiar dacă am mască. Urc pe scări. Văd că este rând mare la magazin, mă dau la o parte, aștept. Acesta este cel mai bun principiu, de a evita aglomerațiile. Și mai ales să evităm aglomerațiile care au loc la organizarea petrecerilor. Abia după asta - masca, spălatul pe mâini”, spune domnul Cojocaru.

Totodată, medicul atenționează că o mască medicală de protecție, nu trebuie purtată mai mult de 2 ore. Dar în același timp, îi îndeamnă pe cetățeni să nu dea dovadă nici de fanatism.

Ministerul Sănătății a raportat astăzi un număr de 265 cazuri noi de infectare cu COVID-19, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră ajungând la 156 202.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0