Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin a exprimat condoleanțe în legătură cu moartea lui Larry King

© Sputnik / Алексей Юшенков / Accesați arhiva multimediaЛ.Кинг взял интервью у Дворковича, Венедиктова, Вексельберга
Л.Кинг взял интервью у Дворковича, Венедиктова, Вексельберга - Sputnik Moldova
Abonare
A murit celebrul jurnalist american, Larry King, cel care i-a intervievat pe toți președinții SUA, dar și pe Vladimir Putin. A

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj de condoleanțe în legătura cu moartea jurnalistului american Larry King, a declarat secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov. Acesta a murit la vârsta de 87 de ani, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

”S-au întâlnit de mai multe ori. King l-a intervievat în repetate rânduri pe Putin. Președintele a apreciat întotdeauna profesionalismul său cel mai înalt și autoritatea jurnalistică incontestabilă", a declarat Peskov pentru reporteri.

Larry King s-a născut pe 19 noiembrie 1933 la New York, Brooklyn, într-o familie de imigranți din Belarus. Când a împlinit 22 de ani, s-a mutat la Miami, unde s-a angajat ca prezentator la un mic post de radio local WAHR, era DJ, a condus știri și programe sportive.

Legendă a fotbalului - Diego Maradona, la Kremlin, anul 2017 - Sputnik Moldova
Poze memorabile cu Diego Maradona, decedat la 60 de ani

În 1960, King a avut propria sa emisiune TV - „Sub acoperemântul orașului Miami” pe canalul de televiziune WTVJ. În plus, King scrie editoriale pentru Miami Herald și Miami News. Din cauza unui scandalul, a trebuit să plece, dar în 1978 s-a întors și în curând a început să lucreze la radio WIOD. Aici a deschis un show nocturn "The Larry King Show".

Foarte rapid acesta a căpătat o popularitate imensă și a atras atenția mogulului media Ted Turner, care l-a invitat pe King să facă propriul său talk-show pe nou-înființata Cable News Network (CNN). La 3 iunie 1985, Larry King Live a avut premiera la CNN. Timp de 25 de ani, King i-a intervievat pe circa 50 de mii de oameni, inclusiv pe toți președinții SUA, începând cu Richard Nixon și mulți alți politicieni celebri, vedete din sport și spectacole, scriitori și alte vedete. Potrivit gazdei, Nelson Mandela a fost cel mai neobișnuit musafir al său. În 2000, Larry King l-a difuzat pe președintele rus Vladimir Putin. În 2010, Putin, care ocupa funcția de prim-ministru, i-a acordat un interviu lui Larry King: prezentatorul era la Los Angeles, iar prim-ministrul se afla în studioul Government House.

Larry King Live a fost listat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai longeviv Show cu ​​același prezentator, care era difuzat mereu la aceeași oră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0