Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Republica Moldova: cifre și fapte

Abonare
Priviți în infografica realizată de Sputnik Moldova cum evoluează situația epidemiologică din țară.

Potrivit statisticilor, în republică au fost înregistrate 43936 de cazuri de infecție cu coronavirus la un milion de persoane. Conform acestui indicator, Republica Moldova este înaintea Italiei, României, Ucrainei și Rusiei. În același timp, Moldova rămâne semnificativ în urma Andorei, Muntenegrului și Cehiei.

"Menținem aceleași poziții - suntem pe locul 26 în regiunea europeană", a declarat ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, secretar de stat Tatiana Zatîc.

Rata mortalității la un milion populație în țară a fost de 934. Cifra este mult mai mare decât în ​​România, Germania, Ucraina și Rusia. Liderii anti-rating sunt Belgia, Slovenia și Italia.

"Rata mortalității în Moldova a fost de 2,1%. Acest indicator se menține și ne aflăm la mijloc", a adăugat Zatîc.

Măsuri de combatere a coronavirusului în Moldova

Din 17 martie, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență din cauza răspândirii pandemiei. Iar în perioada 15 mai - 30 septembrie, a fost în vigoare starea de urgență în sănătate publică. La 1 octombrie a fost introdus un nou sistem de evaluare a situației epidemiologice în țară. Zonelor din țară li s-au atribuit niveluri de pericol „roșu”, „portocaliu”, „galben” sau „verde”. Săptămânal, în funcție de evoluția situației, restricțiile erau modificate. Începând cu 30 noiembrie, în țară a fost reintrodusă starea de urgență în sănătate publică, care va fi în vigoare până la 15 februarie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0