Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Justiției: Cetățenii sunt în drept să aleagă vaccinul anti-COVID

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистерство юстиции Республики Молдова
Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul interimar al Justiției susține că statul este obligat să asigure vaccinuri pe criteriul eficienței, dar nicidecum pe criterii politice.. 

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Fadei Nagacevschi a scris pe pagina sa de Facebook care este poziția Ministerului Justiției în ceea ce ține de vaccinul împotriva noului coronavirus.

Acesta a menționat că statul este obligat să asigure populația cu vaccin pe criteriul inofensivității și eficienței, dar nicidecum pe criteriu politic. Mai mult, ministrul interimar susține că administrarea vaccinului este un drept al cetățeanului. 

„Administrarea vaccinului este un drept. Cetățeanul ce a decis să-și administreze vaccinul, trebuie să aibă posibilitatea să aleagă producătorul”, a menționat Fadei Nagacevschi.

Cel de al cincile președinte al republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat anterior că vaccinul rusesc ”Sputnik V” va fi înregistrat în regim de urgență țară și în scurt timp ne va fi furnizat. El a menționat că cel puțin o parte a lotului cu preparatul rusesc va fi livrată gratuit în Moldova.

Vaccinul anti-COVID-19 în fața logoului Pfizer - Sputnik Moldova
Societate
Moldova a solicitat livrarea vaccinului Pfizer pentru a imuniza populația: Răspuns oficial

Președintele Maia Sandu a comunicat că, cel mai probabil, în țară vor fi furnizate vaccinurile împotriva coronavirusului de la Moderna și Pfizer. Cel puțin, liderul României Klaus Iohannis a declarat că țara sa este gata să pună la dispoziția Moldovei până la 200 de mii de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Amintim că premierul interimar a anunțat că programul național de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe la începutul lunii februarie. În prezent, Republica Moldova este în așteptarea primului lot de vaccinuri.

Potrivit specialiștilor, pentru a ieși din criza pandemică este necesară vaccinarea a cel puțin 65% din populație. Populația Republicii Moldova va fi vaccinată împotriva COVID-19 în trei etape. Vaccinul anti COVID-19 va fi administrat în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice în mod gratuit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0