Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Merkel i-a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului ”Sputnik V” în UE

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПереговоры президента РФ В. Путина с федеральным канцлером ФРГ А. Меркель
Переговоры президента РФ В. Путина с федеральным канцлером ФРГ А. Меркель - Sputnik Moldova
Abonare
Angela Merkel i-a oferit Rusiei sprijinul unei autorităţi germane de reglementare pentru a facilita aprobarea vaccinului rusesc anti-Covid ”Sputnik V” de către autoritatea medicală a Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că, în timpul unei conversații cu preşedintele rus Vladimir Putin, a oferit sprijinul unui institut german de reglementare în pregătirea unei cereri de înregistrare a vaccinului ”Sputnik V” pe piața europeană. După această aprobare, Berlinul și Moscova vor putea discuta despre o coproducție a medicamentului, a adăugat Merkel.

„Rusia a solicitat (înregistrarea) la Agenția Europeană pentru Medicamente și am sugerat că institutul nostru Paul Ehrlich ar putea ajuta Rusia să pregătească documentele pentru agenție”, a declarat cancelarul reporterilor, potrivit Sputnik France. 

Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova
Rusia
Ungaria – prima țără din UE care a aprobat vaccinul Sputnik V
„Dacă vaccinul primește aprobarea de la EMA, vom putea discuta despre producția și utilizarea în comun”, a adăugat Merkel.

OMS, despre procedura de examinare a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V">>>

De asemenea, directorul Fondului rus de Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev, a menţionat interesul multor țări europene pentru vaccinul rusesc.

„Suntem în discuții cu Germania cu privire la o posibilă producție a ”Sputnik V” în această țară”, a declarat Dmitriev în timpul unei conferinţe de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0