Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a pățit Nagacevschi după ședința Curții Constituționale: „Spre asta tindeți?”

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi a fost atacat după ședința Curți Constituționale, la care magistrații s-au pronunțat cu privire la statutul special al limbii ruse.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Fadei Nagacevschi ar fi fost atacat de către Vasile Costiuc, liderul partidului „Democraţia Acasă”, și alți câțiva colegi de-ai acestuia. Despre aceast incident a anunțat cu puțin timp în urmă ministrul interimar al Justiției pe pagina sa de Facebook. 

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul Fadei Nagacevschi a luat apărarea limbii ruse
”După ședința Curții Constituționale, unde am reprezentat interesele Guvernului conform Legii, câțiva reprezentanți ai Grupului Costiuc în frunte cu acesta s-au aruncat ca niște turbați asupra mea, urlând și înjurând. A intervenit prompt poliția pentru a-i separa. Asta vreți stimați cetățeni? Spre asta tindeți? Așa nu merge!”, a scris Fadei Nagacevschi.

Am încercat să aflăm mai multe informații despre acest incident de la Poliția Capitalei. Purtătorul de cuvânt, Natalia Stati, a declarat că acest caz este investigat de oamenii legii, iar alte detalii nu ne poate oferi deocamdată.

”Cazul este inregistrat. Angajații poliției stabilesc toate circumstanțele, iar ulterior persoanele care se fac vinovate vor fi atrase la răspundere conform legislației în vigoare”, a precizat Natalia Stati.

Joi, 21 ianuarie, judecătorii Curții Constituționale au declarat neconstituțională Legea cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care îi redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică. Aceasta a fost votată pe 16 decembrie 2020 în Parlament, cu 55 de voturi ale deputaților socialiști și celor din „Pentru Moldova”. „O soluție periculoasă... Așteptăm motivarea”, astfel a comentat pe Facebook Fadei Nagacevshi decizia Curții Constituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0