Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ca în anii 90: Iată ce i-au cerut unui antreprenor doi bărbați din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariIzolator
Izolator - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbați ar fi pretins bani de la un antreprenor pentru ca să-i asigure protecția de eventualele controale și sancțiuni din partea instituțiilor statului.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Doi bărbați ar fi pretins de la administratorul unei cantine din Capitală o taxă de protecție de zece mii de lei lunar, pentreu ca să-l protejeze de eventuale controale şi sancţiuni din partea unor instituţii ale statului. În prezent, cei doi au fost reținuți și sunt cercetați pentru trafic de influență. 

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Viorel Morari a fost eliberat din arest

Potrivit Centrului Național Anticorupție, totul ar fi început anul trecut, când fostul angajat al unei baze din apropiere i-ar fi propus victimei protecţie în faţa unor verificări inopinate ale mai multor instituţii de stat. Bărbatul ar fi susținut că are putere de influență asupra unor persoane publice din cadrul Poliţiei, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului protecție Civilă și Situații Excepționale şi altor organe de control. Astfel, pentru soluţionarea pretinselor probleme cu instituțiile abilitate în controale, acesta, împreună cu complicele său, ar fi cerut o taxă lunară de protecţie în sumă de zece mii de lei.

Victima mers și a depus mărturii la CNA, iar oamenii legii au demarat o investigație. Sub controlul ofițerilor, antreprenorul a transmis bănuiților, în tranșe timp de trei luni, 27 de mii de lei. Astfel, miercuri, 20 ianuarie, a fost transmisă ultima tranșă, iar suspecții au fost reținuți în flagrant. Cei doi au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la șapte ani de pușcărie sau amendă penală. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0