Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este consilierul prezidențial Ana Revenco

© SputnikAna Revenco
Ana Revenco - Sputnik Moldova
Abonare
Pe internet nu există prea multe informații despre Ana Revenco, numită astăzi conslier prezidențial pe proble de securitate.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Se știe că Ana Revenco s-a născut la Chișinău, a desfășurat mai multe activități împotriva traficului de persoane și a ajutat cetățenii social-vulnerabili.

STUDII

Ana Revenco are studii superioare și o diplomă în management internațional, în special în managementul organizațiilor non-guvernamentale.

ACTIVITATEA PROFESIONALĂ

  • 2001-2012, 2015-2020 - fondator și director executiv al organizației ”La Strada” din Moldova;
  • 2012-2015 - a ocupat funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;
  • 2019 - a devenit expert în combaterea traficului de persoane la Consiliul Europei;
  • La 21 ianuarie 2021, a fost numită consilier prezidențial pe probleme de securitate și secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Decretul corespunzător a fost semnat de șeful statului, Maia Sandu.

Pe parcursul activității sale în organizații internaționale, Ana Revenco a contribuit la dezvoltarea unei strategii de combatere a traficului de persoane, în special a femeilor, a violenței domestice și abuzurilor sexuale asupra femeilor și fetelor. De asemenea, a acordat atenție luptei împotriva exploatării sexuale a copiilor. În 2014, ea a primit medalia Meritul Civic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0