Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se explică scăderea numărului cazurilor de COVID-19: Ce spun specialiștii

Abonare
Numărul mai redus de cazuri noi de COVID-19 în ultima perioadă se explică prin faptul că se fac puține teste sau, mai exact, oamenii se adresează mai puțin la medici.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) susține că în ultimele săptămâni se atestă o scădere a cazurilor noi de COVID-19. Acest lucru s-ar explica prin faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă oamenii nu s-au prea adresat la medic cu simptome ale noului coronavirus, astfel că și teste s-au făcut mai puține decât anterior.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
COVID: Mai multe teste, mai multe infestări și numeroase decese

Totodată, aceste săptămâni au fost și perioada de vacanță a elevilor și studenților, fapt ce la fel a dus la diminuarea numărului de cazuri noi. Încă o explicație a specialiștilor ANSP ar fi și că, în această perioadă, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a impus măsuri restrictive în ceea ce privește durata zilei de muncă, modul de organizare a activităților, dar și restricții de călătorie. 

Potrivit ANSP, deși numărul de cazuri noi este în descreștere, se menține ponderea de peste 20 la sută a testelor pozitive, din totalul de teste efectuate într-o singură zi. 

Datele mai arată că se atestă o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 cu evoluție gravă, de la 8% la 12,7%, iar formele medii au crescut de la 12% la 17,2%. Republica Moldova se află pe locul 26 în regiunea europeană privind numărul de cazuri de COVID-19. 

Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății, până în prezent au fost înregistrate peste 153 de mii de cazuri de COVID-19, iar peste 3 200 de bolnavi au fost răpuși de noul virus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0