Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe specii noi de animale au ajuns la Grădina Zoologică

© AP Photo / Jens MeyerДетеныш бонобо в зоопарке Лейпцига, Германия
Детеныш бонобо в зоопарке Лейпцига, Германия  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe specii de animale au ajuns la Grădina Zoologică din Capitală. Este pentru prima dată când la Zoo vor fi găzduite astfel de vietăți.

CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Pentru prima dată la Grădina Zoologică din Chișinău, vizitatorii vor putea vedea capre de munte, lemuri, caracali.

Nouă specii de animale, dintre care șapte pentru prima dată, au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk şi Habarovsk, Federația Rusă. 

Tatiana Nistorica - Sputnik Moldova
Exportul produselor zootehnice: Ce "oportunități" au producătorii moldoveni

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că fondul animalier al Grădinii Zoologică se îmbogățește astfel cu încă 31 de exemplare. Este vorba de lemuri, caracali, servali, mara, capybara, capricorni, harza, lupoaice şi maimuțe.

Deocamdată, vietățile sunt în carantină, iar vizitatorii le vor putea admira abia din primăvară. Administrația Grădinii Zoologice pregătește în prezent noi spații și voliere pentru animalele recent achiziționate.
Primarul mai spune că, în perioada următoare, la Chișinău vor ajunge și câțiva lei. În prezent la Grădina Zoologică din Capitală locuiesc peste 1 100 de animale, care fac parte din 169 de specii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0