Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea ”La Ordinea Zilei”

Abonare
Ce se va întâmpla cu râul Nistru, în cazul în care autoritățile de la Kiev vor construi încă șase hidrocentrale pe cursul superior al fluviului?

La ce consecințe ar trebui să ne așteptăm, în contextul în care o mare parte a populației Republicii Moldova este asigurată cu apă din acest râu?

Vizita la Kiev a președintelui Maia Sandu a readus în atenția presei și subiectul construcției de către Ucraina a încă șase hidrocentrale pe râul Nistru. În contextul în care proiectul ridică multe semne de întrebare privind impactul asupra mediului, Maia Sandu a anunțat că va solicita experților europeni să se expună pe marginea acestui subiect. Ce se va întâmpla cu râul Nistru, în cazul în care proiectul autorităților de la Kiev va fi implementat? La ce consecințe ar trebui să ne așteptăm, în contextul în care o mare parte a populației Republicii Moldova este asigurată cu apă din acest râu? Răspuns la acest întrebări aflăm de la Ilia Trombițchi, președintele asociației ”Eco-Tiras”, Anatolie Prohnitchi, ecologist; Radu Cazacu, director adjunct Agenția „Apele Moldovei”; Anatolie Lichii, director general interimar „Apă Canal Chișinău”.

Fluxul de știri
0