Donald Trump, discursul de rămas bun: „Mă voi întoarce într-o anumită formă”

© REUTERS / JIM BOURGДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump a rostit discursul de rămas bun la baza militară aeriană Joint Base Andrews din Maryland, în timp ce democratul Joe Biden se pregătește pentru inaugurare.

BUCUREŞTI, 20 ian – Sputnik. În discursul său de rămas bun de la baza Joint Base Andrews, Donald Trump și-a exprimat speranța că noua administrație Biden-Harris nu va majora impozitele. În timpul campaniei sale electorale, preşedintele american i-a avertizat în mod repetat pe alegătorii americani că democrații ar putea crește impozitele pentru a avea de unde să plătească toate inițiativele pe care intenționează să le lanseze.

USA: Heavy National Guard and police presence in DC ahead of Bidens inauguration - Sputnik Moldova
Video
SUA: Prezență masivă a Gărzii naționale și poliției în DC înainte de inaugurarea lui Biden

De asemenea, Trump a lăudat succesele înregistrate de economia SUA, care au fost realizate sub administrația sa și a susținut că nici pandemia de coronavirus nu a putut schimba în totalitate acest lucru.

Preşedintele a subliniat şi eforturile depuse pentru „reconstruirea” armatei SUA și a salutat crearea noii sale ramuri, Forța Spațială, ca fiind o „realizare majoră” a administrației sale.

„Am creat o nouă forță, numită Forța Spațială - care în sine ar fi o realizare majoră pentru o administrație obișnuită. Nu am fost o administrație obișnuită”, a spus Trump în discursul său, citat de Sputnik News.

Apoi, Trump le-a mulţumit susținătorilor săi, promiţând că va „reveni într-o anumită formă”, fără a intra însă în detalii. De asemenea, el a urat noii administrații a democratului Joe Biden „mult noroc și mult succes”, adăugând că acesta are o „bază” de la care să plece. Preşedintele ce a plecat a lăudat şi realizările avute în munca împreună cu „anumiţi membri ai Congresului”, menționând că echipa sa a realizat multe lucruri pe care „nimeni nu le credea posibile”.

Trump a ales să nu participe la ceremonia de inaugurare a succesorului său, călătorind în schimb către baza militară din Maryland, unde și-a ținut discursul de rămas bun înainte de a pleca în Florida la bordul Air Force One. Totuşi, înainte de a părăsi Casa Albă, președintele care a plecat a lăsat o scrisoare adresată lui Joe Biden, după cum a dezvăluit serviciul de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0