Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ciocoi: Guvernul interimar nu poate face miracole

© Sputnik / Miroslav RotariAureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul interimar nu poate face miracole. Declarația a fost făcută de premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi, în cadrul ședinței de Guvern. El a îndemnat colegii să continue să-și exercite atribuțiile cu profesionalism și să nu să se implice în politică.

CHIȘINĂU 20 ian - Sputnik. Prim-ministrul interimar a ținut un discurs la începutul ședinței de miercuri a Guvernului. 

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul s-a întrunit în prima ședință din 2021: Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

El și-a îndemnat colegii să evite politica și să-și facă lucrul corect până la învestirea unui nou Guvern. Aureliu Ciocoi a mai reiterat că actualul Guvern are atribuții limitate și că acesta „nu poate face miracole”. 

„Acest Guvern interimar va face tot ce este omenește posibil să ducem lucrurile în albia normalității, în strictă conformitate cu cadrul juridic, pentru a ține situația sub control până la formarea noului Guvernului, căruia îi vom transmite dosarele și cheile de la birouri. Evident că un Guvern interimar nu poate face miracole, dar poate oferi siguranța că lucrurile nu vor degrada în fața crizelor cu care ne confruntăm”, a menționat Aureliu Ciocoi.

Amintim că Ion Chicu și-a anunțat demisia în data de 23 decembrie și a spus că nu va exercita interimatul funcției după 31 decembrie. În ultima zi a mandatului, Chicu și alți trei miniștri care au refuzat să asigure interimatul au susținut o conferință de presă în care au făcut bilanțul activității. În aceiași zi, președintele Maia Sandu l-a numit pe Aureliu Ciocoi în funcția de prim-ministru interimar al Republicii Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0