Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, chișinăuieni: Avertismentul lui Ion Ceban

© Sputnik / Mihai CarausPurtarea măștilor în locurile publice deschise din Chișinău: Unii poartă, alții nu
Purtarea măștilor în locurile publice deschise din Chișinău: Unii  poartă, alții nu  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului vine cu un avertisment pentru toți cei care intenționează să se aventureze la „patinaj” pe lacurile din Capitală.

CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Cei care vor să se aventureze la plimbări pe gheață, patinaj sau pescuit pe lacurile și iazurile din Capitală sunt îndemnați să se abțină de la aceste acțiuni.

Lacul de acumulare Kapciagai din Kazahstan, cuprins de gheață  - Sputnik Moldova
Video
Lacul de acumulare Kapciagai din Kazahstan, cuprins de gheață

Primarul Chișinăului avertizează chișinăuienii că stratul de gheață este prea subțire și le cere locuitorilor Capitalei să dea dovadă de responsabilitate și maximă prudență.

„Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au anunțat că actualmente grosimea gheții pe bazinele acvatice din țară nu depășește 5 centimetri, iar pentru ca mersul pe lacurile înghețate să nu prezinte pericol, grosimea podului de gheață trebuie să depășească 8 -10 centimetri. În acest context vin cu îndemnul de a nu vă aventura în plimbări, patinaj sau pescuit pe lacurile şi iazurile din capitală. Supravegheați și copiii”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

De precizat, în capitală sunt 16 bazine acvatice, unde sunt amplasate 7 stații de salvare și 3 posturi de salvatori. În caz de situații de risc apelați Serviciul Unic de Urgență 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0