Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Igor Dodon s-a scufundat în apa rece, la Mănăstirea Țigănești

© SputnikКупание в проруби на Крещение
Купание в проруби на Крещение - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte Igor Dodon s-a scufundat în copcă la Mănăstirea Țigănești, așa cum se obișnuiește de sărbătoarea Botezului Domnului Isus Hristos în apele Iordanului.

CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Potrivit tradiției ortodoxe, Igor Dodon s-a scufundat astăzi în apa rece ca gheața, la Mănăstirea Țigănești, unde a fost oficiată slujba în cinstea marii sărbători creștine - Botezul Domnului Isus Hristos în apele Iordanului.

„Tradițional, în fiecare an de Bobotează, indiferent de timpul de afară, obișnuiesc să fac baie în apa rece a unui lac. Astăzi - la Mănăstirea Țigănești, alături de zeci de enoriași. Este o tradiție frumoasă prin care ne călim fizic și spiritual. Încă o dată felicitări cu prilejul acestei frumoase sărbători. Botezul Domnului să ne aducă liniște în suflet și binecuvântare în familie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În mod tradițional, în noaptea din ajunul Bobotezei, dar și în ziua în care creștinii ortodocși prăznuiesc Botezul Domnului, este respectată tradiția scăldatului în apa rece ca gheața.

Aceasta a fost preluată din Rusia și Ucraina, care a ajuns chiar și în România, unde Boboteaza este marcată două săptămâni mai devreme, pe stil nou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0