Cât mai țin gerurile: Prognoza meteo pentru 7 zile

© Sputnik / Mihai CarausIarna
Iarna - Sputnik Moldova
Abonare
Iarna s-a instalat de-a binelea. Pentru marți, 19 ianuarie, meteorologii anunță temperaturi de până la -8 grade. Totodată, izolat pe drumuri se va forma ghețuș, iar precipitații esențiale nu vor fi. 

CHIȘINĂU 19 an - Sputnik. Meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi temperaturi de până la minus opt grade Celsius, iar vântul va sufla din Sud spre Vest, de la slab spre moderat. Totodată, presiunea atmosferică va fi ridicată. 

Mercurul din termometre va undica până la -5..-8 grade Celsius în nord, -4..-7 grade în centru și -3..-6 grade în sud. În Capitală termometrele vor indica -5..-7°С.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 19 - 25 ianuarie
Cât mai țin gerurile: Prognoza meteo pentru 7 zile - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 19 - 25 ianuarie

De menționat că meteorologii au emis anterior cod galben de răcire bruscă a vremii. Avertizarea este valabilă în perioada 16 -19 ianuarie, inclusiv, pe întreg teritoriul țării. Pentru data de 20 ianuarie, meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în data de 19 ianuarie 1939 a fost înregistrată temperatura de +14,6 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 19 ianuarie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1963 și era de -21,4 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0