Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2

© AP Photo / Bernd WuestneckСудно на шельфе Балтийского моря по газопроводу "Северный поток 2"
Судно на шельфе Балтийского моря по газопроводу Северный поток 2 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comitetul estic al economiei germane consideră că noile sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream – 2 erau previzibile, însă speră că noua administrație Biden și guvernul german vor identifica o soluție pentru finalizarea construcției gazoductului.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Comitetul estic al economiei germane (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft), care include companii germane ce cooperează cu statele din Europa de Est și Rusia, declară că noile sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream – 2 erau previzibile și și-a exprimat speranța că odată cu venirea la putere a lui Joe Biden Washingtonul și Berlinul vor identifica o soluție pentru finalizarea gazoductului.

În ianuarie, Statele Unite au extins sancțiunile împotriva Nord Stream – 2, aplicându-le și în cazul serviciilor de testare, inspecție și certificare, precum și la serviciile și capacitățile de modernizare a navelor implicare în lucrările de instalare a conductelor.

Трубы для строительства газопровода Северный поток — 2 в порту Мукран, Германия - Sputnik Moldova
Rusia
O nouă etapă în disputele dintre Germania și Statele Unite cu privire la "Nord Stream-2"

Ulterior, compania norvegiană DNV GL a anunțat că încetează toate acțiunile legate de verificarea gazoductului, fiind imposibilă certificarea lui.

Luni a devenit cunoscut faptul că pe 19 ianuarie SUA planifică să supună sancțiunilor compania de instalare a conductelor “Fortuna”.

“Era de așteptat că administrația Trump în ultimele zile ale mandatului său va încerca să schimbe starea lucrurilor. Iată de ce sancțiunile împotriva continuării construcției Nord Stream -2 erau previzibile. Acest lucru, pe lângă alte subiecte, pune în dificultate relansarea relațiilor transatlantice. Cu toate acestea, noi întrevedem o bună oportunitate pentru guvernul federal de a identifica o soluție cu noua administrație Biden, care va permite finalizarea și darea în exploatare în termen a gazoducutului Nord Stream -2 în Marea Baltică”, a declarat președintele Comitetului Estic al economiei germane, Oliver Hermes.
Acesta a menționat că printre democrați există declarații potrivit cărora SUA în mandatul lui Biden nu vor aplica principiul “America înainte de toate” pentru o “patronare” a aliaților, iar noile sancțiuni, în opinia lui, reprezintă anume o astfel de tactică.

“UE este suficient de matură pentru a-și determina independent politica energetică și pentru a proteja de influențele externe un proiect de investiții precum Nord Stream – 2, aflat în conformitate cu regulile europene. În legătură cu acest fapt, salutăm intenția Comisiei Europene de a prezenta săptămâna aceasta un pachet de măsuri prin care companiile europene vor fi protejate de sancțiuni extrateritoriale. Deja 24 din 27 de state ale UE au declarat foarte clar că resping sancțiunile SUA cu efect extrateritorial”, a conchis acesta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0