Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ai îndoieli că angajatorul tău achită toate contribuțiile la stat? Cum îl poți verifica

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Cebotaru
Diana Cebotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Cum poți verifica dacă angajatorul își onorifică obligațiunile față de tine și achită toate contribuțiile sociale la stat.
Ai îndoieli că angajatorul tău achită toate contribuțiile la stat? Cum îl poți verifica

Ai îndoieli că angajatorul tău își onorează obligațiunile față de tine și achită toate contribuțiile la stat? Pentru a scăpa de griji și surprize neplăcute, poți verifica personal dacă cel care te-a angajat achită contribuțiile sociale la stat, așa cum v-ați înțeles.

„Persoanele care vor să știe care este starea reală a contului lor de asigurări sociale pot să se adreseze la Casa Națională de Asigurări Sociale sau la oficiile teritoriale de asigurări sociale pentru a solicita acea parolă a contului său curent și pentru a vedea cât achită angajatorul pe contul său de asigurări sociale”, a declarat şefa Direcţiei politici de asigurări sociale şi medicale a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Diana Cebotaru în studioul Radio Sputnik Moldova.

Cert este că angajații care acceptă să primească salariul în plic nu fac decât să-și taie singuri creanga de sub picioare.

„Economia neformală are consecințe mari asupra persoanei. Angajaților care acceptă aceste condiții de muncă le sunt diminuate acele prestații sociale de care pot beneficia la survenirea riscului asigurat. În cazul în care persoane încheie diverse tipuri de contracte de muncă, care favorizează neachitarea contribuțiilor sociale lunare, în cazul dat, la survenirea riscurilor sociale ca maternitatea, creșterea copilului, incapacitatea temporară de muncă, dizabilitatea sau pensionarea, vor fi reduse și prestațiile de care ar putea beneficia persoana respectivă”, a adăugat şefa Direcţiei politici de asigurări sociale şi medicale a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Diana Cebotaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0