Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de uzurparea puterii de stat

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a întrunit în ședința Executivului Politic în cadrul căreia a fost examinată situația politică din țară.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Situația în Republica Moldova este incertă și asistăm la un blocaj al activității instituțiilor de stat. O declarație în acest sens a făcut liderul socialiștilor, Igor Dodon, după ședința Executivului Politic al PSRM. 

„Câteva luni în urmă spuneam ferm că cel mai prost scenariu la care ne putem aștepta ar fi blocajul activității instituțiilor de stat. Asta de fapt s-a întâmplat. O incertitudine care s-a creat în mare parte din cauza inacțiunilor președintelui, dar și încălcarea de către aceasta a Constituției. Nu avem Guvern. Președintele a promis în campania electorală soluții pentru criza pandemică, economică și socială, iar acum îi este frică să-și asume responsabilitatea și încearcă să-și acopere inacțiunile cu agenda politică externă, care este fără rezultat”, a declarat Igor Dodon. 
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Parlamentul nu se poate autodizolva - detalii

Dodon spune că în acest moment nu mai există acea conlucrare între conducerea de vârf a țării, adică președintele Republicii Moldova, președintele Parlamentului și prim-ministru. 

„Au plecat în istorie acele momente când cele trei ramuri ale puterii aveau un dialog permanent, non-stop, când se ocupau de rezolvarea problemelor oamenilor. Acum acest dialog nu mai există. Nu mai există din cauza președintelui țării, Maia Sandu”, a mai spus liderul socialiștilor. 

Dodon spune că acum asistăm la show-uri politice lansat de instituția prezidențială, la blocaj guvernamental și constituțional și „tentative tot mai evidente de uzurpare a puterii de stat din partea președintelui țării”. El mai spune că toate aceste „acțiuni confuze” a le șefului statului vor avea efecte negative pentru cetățenii Republicii Moldova.

De precizat că președintele Maia Sandu efectuează o vizită de lucru la Bruxelles. Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit lui Igor Dodon, Executivul politic al PSRM s-a întrunit astăzi în ședință pentru a discuta mai multe subiecte care se referă în special la situația politică din țară, situația epidemică, agricultură, buget și altele chestiuni de interes major pentru cetățeni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0