Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Vom avea surprize de la traumatologie - Nu sunt curățate trotuarele

© Sputnik / Miroslav RotariPolei pe trotuare
Polei pe trotuare - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat autorităților responsabile să intervină cu material anti-derapant pe trotuarele orașului și în curțile blocurilor pentru că nu sunt curățate, iar oamenii riscă să se aleagă cu traumatisme.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. În cadrul ședinței săptămânale a serviicilor operative ale Primăriei, Ion Ceban a solicitat informații cu privire la intervenția municitorilor la curățarea străzilor de zăpadă și polei. 

Снег - Sputnik Moldova
Unde va ninge astăzi și mâine: Prognoza meteo pentru 7 zile
”Am intervenit de aseară, de la ora 23:00, cu 15 autospeciale. Au fost răspândite 214 tone de sare curată și 47 de tone de amestec nisip-sare. S-a intervenit pe toate străzile conform rutelor, deja astăzi, pe parcursul zilei vom patrula și unde va fi nevoie, vom interveni repetat”, a precizat Sergiu Tomiță, administrator al Întreprinderii Municipale Regia „Exdrupo".

De cealaltă parte, edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că dimineață a inspectat mai multe străzi principale din oraș și a observat că trotuarele nu sunt cărățate. 

”Să mergeți pe străzile principale să vedeței că trotuarele nu sunt curățate suficient. Să intervenim prompt ca să nu avem apeluri de la traumatologie sau din altă parte. Nu mai spun de curțile blocurilor unde nu este material anti-derapant și vom avea surprize de la traumatologie”, a declarat Ion Ceban. 

Potrivit meteorologilor, pe parcursul acestei zile va ninge, iar pe drumuri de va forma ghețuș. În noaptea spre marți, 19 ianuarie, vor fi minime de -15 grade în nord și de -13 grade în sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0