Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: 71 de lucrători medicali au decedat de la începutul pandemiei

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cadrelor medicale care au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 crește cu fiecare zi. Peste 70 de persoane au murit până acum.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Potrivit informațiilor actualizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Игорь Додон вручил государственные награды группе спортсменов и их тренерам - Sputnik Moldova
Dodon: Moldova va primi câteva sute de mii de doze de vaccin rusesc "Sputnik V"

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră, de la începutul pandemiei, a ajuns la 153 112 de cazuri. Printre persoanele confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore sunt și 10 lucrători medicali. Mai exact este vorba de cinci medici și cinci asistenți medicali. Ministerul Sănătății informează că numărul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 143 330 de persoane, după ce astăzi alți 180 de pacienți au fost externați după vindecare.

Totodată, ministerul de resort anunță că 71 de angajaților din sistemul medical au decedat din cauza complicațiilor generate de noul tip de coronavirus. Astăzi, alți doi medici au pierdut lupta cu COVID-19.

Este vorba de medicul reabilitolog din cadrul Spitalului Raional Cimișlia Constantin Cornea, care a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 1 ianuarie. Pe 14 ianuarie, la Spitalul Clinic Republican a fost internat șeful Centrului de Sănătate Mintală din Dondușeni Emil Volconovici, care astăzi a murit în urma complicațiilor.

MSMPS informează și despre alte 15 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Cea mai tânără victimă avea 49 de ani și cea mai vârstnică - 84 de ani. Toți acești pacuenți sufereau și de alte complicații. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0