Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție unde vă scăldați de Bobotează: Salvatorii vin cu unele recomandări

© Sputnik / Евгений ПанасенкоBobotează
Bobotează - Sputnik Moldova
Abonare
Scufundarea în bazinele acvatice de Bobotează pe stil vechi se va face doar în locurile special amenajate. Salvatorii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vin cu mai multe recomandări în acest sens, astfel ca să fie evitate tragediile în această zi.

CHIȘINĂU 18 ian - Sputnik. De Bobotează unii oameni preferă să se scufunde în bazinele acvatice, chiar dacă mercurul în termometre este coborât mult sub gradația zero.

 

Крещенские купания в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Peste două milioane de ruși s-au scăldat de Bobotează în apa rece ca gheața
În acest sens, salvatorii atenționează populația și vine cu unele recomandări. Astfel, de Bobotează pe stil vechi, oamenii sunt îndemnați să se scufunde în bazinele acvatice special amenajate pentru această ocazie.

Totodată, pentru a nu se sparge gheața și pentru a evita cazurile de prăbușire sub stratul de gheață, omaneii trebuie să între în apă în grupuri mici. Populația este îndemnată să fie prudentă și să intre în apă doar dacă cei care vor să se scufunde au o condiție fizică bună. Salvatorii îi atenționează pe părinți să fie vigilenți și să nu le permită copiilor să se scufunde în apă, fără supraveghere. IGSU anunță că, la solicitare, mai mulți salvatori vor monitoriza situați în preajma bazinelor acvatice. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul de urgență 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0