Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic: Există o epidemie mai periculoasă decât coronavirusul

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaАлександр Леонидович Мясников
Александр Леонидович Мясников - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce întreaga omenire luptă cu pandemia de COVID-19, pe glob există o altă epidemie, care nu este deloc mai puțin gravă.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Epidemia de obezitate care a cuprins deja întreaga lume este mai periculoasă decât pandemia de coronavirus. Declarația a fost făcută la televiziunea ”Rossia1” de către medicul și prezentatorul TV Aleksandr Measnikov, scrie RIA Novosti.

000 - Sputnik Moldova
Produse pentru slăbit care îți pun în pericol sănătatea

El a făcut referire la date potrivit cărora aproape 40 la sută din populația Terrei suferă de probleme legate de supraponderabilitate, care pot duce la diabet, infarct, atac cerebral și boli oncologice.

”Este interesant să menționăm că, în timp de un an, odată cu aceste un milion și jumătate ce victime ale COVID-19, au murit de foame zece milioane de oameni, iar din cauza problemelor legate de obezitate – mai bine de 20 de milioane de oameni. Niciun COVID nu este măcar aproape de astfel de pierderi”, a menționat Measnikov.

Medicul a enumerat factorii care determină predispoziția pentru creșterea în greutate. Între multe altele, este vorba și de obiceiurile părinților. Astfel, dacă femeia fumează în timpul sarcinii, copilul va fi predispus pe parcursul întregii vieți la obezitate. Un alt factor poate fi problema părinților cu supraponderabilitatea, care se transmite și copiilor ca o predispoziție.

Cum ținem la distanță obezitatea și colesterolul rău: Greșelile pe care le facem zilnic>>>

Probabilitatea apariției problemelor cu kilogramele în plus la copil poate crește și în cazul în care mama suferă de diabet.

Aleksandr Measnikov a spus de asemenea că, potrivit ultimelor studii, o cauză a dezvoltării obezității poate fi și infecția virală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0