Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În atenția conducătorilor auto: Poliția are un mesaj de atenționare

© Sputnik / Mihai CarausПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea se răcește brusc. Poliția le reamintește conducătorilor auto principalele aspecte de care trebuie să țină cont pentru o deplasare sigură în condiții de iarnă.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Un Cod Galben de răcire bruscă a vremii intră în vigoare sâmbătă, 16 ianuarie, și va fi valabil până pe 19 ianuarie. În orele nocturne, temperatura aerului va fi de  -10..-15°C, iar ziua între -5 și -10°C. Potrivit meteorologilor, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°C față de normă (norma -3..-5°C).

Женщина в шубе - Sputnik Moldova
Frigul se întețește – iată câte grade vor fi la noapte: Prognoza meteo

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al Poliției (IGP) a venit cu un set de recomandări pentru conducătorii auto.

Pentru o deplasare sigură pe timp de iarnă, șoferilor li se reamintește:

- înainte de plecare, autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat;

- nu bruscați comenzile autoturismului şi asigurați o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi a oglinzilor retrovizoare;

- maşina trebuie echipată corespunzător, cu anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant;

- verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire;

- nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor.

Poliția municipiului Chișinău atenționa anterior că pietonii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic - sunt expuşi în permanenţă pericolelor din trafic şi au prea puţine posibilități de a se proteja.

Între altele, Poliția le recomandă pietonilor să traverseze strada doar la trecerile pentru pietoni și la culoarea verde a semaforului, să le ofere conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a se angaja în traversare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0