Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce alimentează de fapt agresivitatea unor șoferi în trafic

© Sputnik / OsmatescoArtur Cecan
Artur Cecan  - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul unei școli auto din Chișinău spune că prin agresivitatea manifestată în trafic șoferii nu fac altceva decât să-și exteriorizeze conflictele interioare și imaturitatea emoțională.
Ce alimentează de fapt agresivitatea unor șoferi în trafic

Șoferii care manifestă un comportament agresiv în trafic nu fac decât să-și exteriorizeze frustrările interioare. Cel puțin asta crede Artur Cecan, instructor și director al unei școli auto din Chișinău.

Potrivit instructorului, o altă explicație a haosului din trafic este și cultura noastră ca societate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „La ordinea Zilei”.

„Situația din trafic vorbește despre cultura noastră, despre moștenirea noastră, la ce nivel suntem și cum gândim, ce valori avem, ce prețuim în viața noastră, ce am văzut la părinții noștri și ce exemple am avut”, spune Artur Cecan.

Altfel spus, un conducător auto care se confruntă cu probleme interioare este mult mai predispus să comită încălcări în trafic, indiferent de riscurile la care se expune.

Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Accident teribil la Cahul: Un mort și doi răniți - șoferul a fugit de la fața locului

„Cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor sau conflictelor din trafic sunt generate de conflictele interioare ale șoferului. Adică, un participant la circulație este mai predispus să producă un accident rutier sau să intre într-un conflict în trafic atunci când el nu este împăcat cu sine, are frustrări, are alte nedumeriri care stau în interiorul său și nu sunt rezolvate”, adaugă directorul școlii auto.

Și această teorie este valabilă nu doar pentru situația din trafic, spune Artur Cecan.

„Cred că această teorie este valabilă nu doar la capitolul situația în trafic. Dacă e să ne uităm la marea majoritate a societății noastre, noi avem de lucrat la capitolul interior”, adaugă specialistul în siguranța rutieră.

Întrebat dacă valoarea automobilului reprezintă un indicator în ceea ce privește comportamentul conducătorului auto în trafic, Artur Cecan a răspuns simplu:

„Prețul autoturismului pe care îl conduci nu este un indicator fiindcă, indiferent de costul mașinii, dacă pe interior nu ești format, nu ești maturizat, aceasta se va răsfrânge asupra comportamentului tău în trafic: vei urca beat la volan, vei conduce agresiv și cu viteză excesivă. Creierul îți permite să comiți astfel de încălcări deoarece el nu a fost format, nu a ajuns la maturizare și nu a văzut exemple ce merită a fi urmate”, adaugă Artur Cecan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0