Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Una dintre principalele companii farmaceutice braziliene, Uniao Quimica, începe producția vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V în Brazilia, demarând și procesul de vaccinare a populației.

Brazilia a început să își vaccineze populația cu vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V, au anunțat Fondul rus de investiții directe și Uniao Quimica, una dintre principalele companii farmaceutice din Brazilia.

„RFPI și Uniao Quimica încep să vaccineze populația braziliană cu Sputnik V. Primii 20 de brazilieni care lucrează la ambasada din Rusia primiseră deja vaccinul”, a fost anunțat pe contul oficial de Twitter al Sputnik V.

​10 milioane de doze

Rusia va livra 10 milioane de doze de vaccin Sputnik V în Brazilia în primul trimestru al anului 2021, dintr-un total de 150 de milioane de doze din acest an.

Compania farmaceutică braziliană a început producția vaccinului Sputnik V în Brazilia în ianuarie 2021. Fondul rus de investiții directe a furnizat toată documentația și materialele necesare.

Vaccinul Sputnik V

Pe 11 august, Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat primul vaccin din lume împotriva Covid-19, GamCovidVac, proiectat de Centrul Gamaleia pentru Epidemiologie și Microbiologie din Moscova.

Numit Sputnik V, este realizat din doi vectori de adenovirus uman. Se știe că această platformă este sigură, eficientă și nu are efecte negative pe termen lung.

Eficacitatea finală a medicamentului a fost estimată la 91,4%. Pentru cazurile severe de Covid-19, a fost de 100%.

Peste 50 de țări au depus cereri pentru un total de 1,2 miliarde de doze de vaccin, care vor fi produse în Brazilia, China, Coreea de Sud, India și multe altele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0