Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Trump a venit cu un prim mesaj după ce a fost pus sub acuzare

© REUTERS / JIM BOURGДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Camera Reprezentanţilor încearcă a doua demitere a unui președinte american. Pus sub acuzare și blocat de marile rețele de comunicare, Donald Trump a transmis un mesaj puternic.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Cu o majoritare confortabilă, Camera Reprezentanţilor a votat punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump. Pentru prima dată în istorie un președinte de confruntă cu a doua tentativă de demitere

 WikiLeaks - Sputnik Moldova
Raport: nu există dovezi despre o „conspirație” între WikiLeaks, Trump și Rusia

Acuzația este gravă, ”incitare la insurecţie”, cu referire la asaltul Capitoliului din 6 ianuarie, considerat ca generat de declarațiile și mesajele președintelui.

Scorul a fost 232 de voturi ”Pentru” punerea sub acuzare, numai 197 votând împotrivă. Din primele estimări, cel puțin 10 republicani au votat împotriva președintelui Trump, republican!

După această primă etapă, urmează cea de-a doua prevăzută în procedura de demitere – ”procesul” – care este organizat de Senat.

După dezbaterile din ”proces”, cei 100 de senatori vor vota, fiind nevoie de o majoritate de două treimi pentru a-l condamna, pe președinte și a-l demite.

Ciudat pentru o democrație, dar procedura nu prevede dreptul la apel!

După votul din Cameră, președintele a transmis un mesaj, dând dovadă de un calm absolut, condamnând violența, dar și încercare de a opri libera exprimare.

”Niciunul dintre adevărații suporteri ai mei și ai mișcării noastre nu ar putea fi de acord cu violenţa politice", a declarat Trump, subliniind că ”Dacă faceţi asta, nu sprijiniţi mişcarea noastră, o atacaţi, atacaţi ţara noastră - NU putem tolera asta”.

Trump s-a referit și la informațiile privind grupări înarmate care ar intenționa să se manifeste, inclusiv pe 20 ianuarie, când va fi instalat Joe Biden la Casa Albă.

”În lumina rapoartelor despre mai multe demonstrații, îndemn să nu existe violență, NICI încălcare a legii și NICI vandalism de niciun fel”, a transmis Trump. ”Nu asta reprezintă ceea ce eu susțin și nu este ceea ce reprezintă America. Fac apel la TOȚI americanii pentru a ajuta la calmarea tensiunilor și calmarea temperamentelor”.

De asemenea, în mesajul său, Trump a atacat acțiunea marilor rețele de socializare-comunicare, care i-au blocat și desființat conturile, procedând la fel cu mulți alți cetățeni din SUA.

”Este o perioadă în care oamenii trebuie să dialogheze, nu să fie blocați, a spus Donald Trump”.
De remarcat că Trump NU a spus nimic despre punerea sa sub acuzare și de posibila sa demitere.

De remarcat că Trump NU a spus nimic despre punerea sa sub acuzare și de posibila sa demitere.

Iată, mai jos, mesajul transmis de președintele în exercițiu al SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0