Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru negocierile privind Transnistria

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Şeful statului a declarat că Chişinăul este adept al principiului exclusiv pașnic, politico-diplomatic, al soluționării chestiunii transnistrene.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acut o discuție cu șeful Misiunii OSCE în țara noastră, Claus Neukirch, în cadrul căreia a fost abordată, între alte probleme, și chestiunea reglementării transnistrene.

© Photo : Facebook / Maia SanduPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch
Sandu: Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru negocierile privind Transnistria - Sputnik Moldova
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch

”Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv pașnic, pe cale politico-diplomatică, al soluționării conflictului și orice speculații la subiectul unor intenții agresive sunt doar niște provocări și dezinformare intenționată. Nu există premise pentru un conflict. Cetățenii din regiunea transnistreană sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar între locuitorii de pe cele două maluri nu există niciun fel de neînțelegere sau dușmănie”,  a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Șesul statului a menționat că a fost discutat de asemenea mersul procesului de negocieri și necesitatea de a pune accent pe aspecte constructive.

”Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație. În cursul întâlnirii am accentuat, în mod repetat, că lupta împotriva corupției și contrabandei este una dintre cele mai importante priorități ale mele.”, a mai subliniat președintele țării.

Participanți la procesul de negocieri în formatul internațional ”5+2” sunt Chișinăul și Tiraspolul ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE - în calitate de mediatori, Uniunea Europeană și SIA – ca observatori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0