Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Voicu, despre situația criminogenă din țară

© Sputnik / Карай АндрейPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Abonare
Pavel Voicu: Nu s-au adeverit prognozele unor politicieni și analiști politici referitor la creșterea numărului de cazurilor de infracțiuni.
Pavel Voicu, despre situația criminogenă din țară

La debutul pandemiei, politicieni și analiști politici prognozau agravarea situației criminogene la sfârșitul anului 2020. În realitate, numărul cazurilor de infracțiuni a scăzut cu aproape 17 la sută, potrivit datelor oficiale. Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a comentat această situație în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.

”La începutul anului 2020, se vorbea despre riscul creșterii numărului de cazuri de infracțiuni. Prognoza nu s-a adeverit. Am înregistrat o descreștere la toate categoriile de infracțiuni. Și asta datorită faptului că au fost întreprinse măsuri pentru a preveni infracțiunile. Avem o creștere a numărului cazurilor de contravenții constate. Ne-a reușit să depistăm mai mulți șoferi în stare de ebrietate”, a relatat Pavel Voicu.

Pavel Voicu admite însă că, pe termen de lungă durată, instabilitatea politică și criza economică ar putea influența negativ situația criminogenă din țară.

”Când nu există o guvernare clară, angajații se află în incertitudine. Necunoscând ce urmează, este mai dificil să ții sub control criminalitatea”, a conchis Pavel Voicu.

Mai multe detalii, aflați din fișierul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0