Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Bilanțul întâlnirii consilierilor politici ai „formatului Normand”

© Sputnik / Alexey Druzhinin / Accesați arhiva multimediaЗаместитель председателя правительства РФ Дмитрий Козак
Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Козак - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Negocierile în capitala germană au durat mai bine de șase ore, din partea Rusiei la acestea a participat șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse Dmitri Kozak a calificat drept utilă întâlnirea consilierilor politici ai „formatului Normand” la Berlin. Menționând că nu se pot ”lauda” cu un rezultat, el a subliniat că discuția a fost aprinsă, scrie RIA Novosti.

Vorbind despre bilanțul negocierilor de la Berlin, Kozak a precizat că deocamdată nu a fost găsită o ”soluție definitivă pentru componenta politică”.

”Din păcate, nu avem cu ce ne lăuda. Pot să spun prin ce s-a deosebit actuala întâlnire. A fost un schimb de opinii destul de sincer în toate chestiunile ce țin de realizarea acordurilor de la Minsk, realizarea rezultatelor summitului de la Paris, în primul rând pe componenta politică. Nu am reușit să găsim o soluție definitivă”,  a declarat el.

Kozak a menționat că părțile au elaborat ”principii și abordări noi” în vederea realizării direcțiilor foii de parcurs privind reglementarea atotcuprinzătoare în cadrul grupului de contact. Potrivit șeful adjunct al administrației președintelui rus, regimul de încetare a focului ”din vară, de bine-de rău se respectă” și pentru Ucraina ”ar fi o sinucidere” să înceapă iarăși acțiunile de luptă. El a adăugat că la ora actuală ”nu există senzația” că acțiunile de luptă ar putea fi reluate din partea Ucrainei.

Dmitri Kozak a declarat de asemenea că acum ar fi complicat să se estimeze influența schimbării puterii în SUA asupra reglementării conflictului ucrainean, ”însă ceva trebuie să se modifice”.”Aceasta este greu de prognozat, au loc diverse procese. Ați auzit probabil, astăzi un întreg grup de cetățeni ucraineni a fost învinuit de amestec în alegerile americane”, a subliniat el în discuția cu jurnaliștii.

Consilierilor politici din cadrul „formatului normand” și reprezentanții ministerelor de externe ale țărilor respective s-au înțeles în privința unei noi întâlniri, în format online, peste două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0