Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mexicul intenționează să utilizeze 24 de milioane de doze ale vaccinului ”Sputnik V”

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Abonare
S-a ajuns la înțelegeri prealabile care, potențial, îi vor oferi guvernului mexican posibilitatea dea a obține vaccinul după patentul Institutului rus ”Gamalei”.

CHUȘINĂU, 12 ian – Sputnik. În urma unei vizite în Argentina, unde va fi organizată producerea vaccinului rusesc ”Sputnuk V”, guvernul Mexicului a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere prealabilă cu privirea la achiziționarea a 24 de milioane de doze ale preparatului. O declarație în acest sens a făcut viceministrul Sănătății din această țară Hugo Lopez-Gatel, informează RIA Novosti.

Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia va furniza Nepalului până la 25 de milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”

”Am avut o întrevedere cu oficialități din Rusia, atât cu partea științifică, cât și cu cea care gestionează accesul către acest vaccin, și am ajuns la inele înțelegeri prealabile care, potențial, îi vor oferi guvernului mexican posibilitatea dea a obține vaccinul (producerea – red.) conform patentului Institutului rus ”Gamalei”. Noi credem că am putea să utilizăm până la 24 de doze ale acestui vaccin, pentru 12 milioane de oameni, deoarece schema de vaccinare cu ”Sputnik V” presupune utilizarea a două doze a acestui produs biologic”, a declarat viceministrul în cadrul unei conferințe de presă difuzată pe rețelele de socializare.

Potrivit vice-ministrului, Mexicul a avut acces la toată documentația științifică și tehnică legată de vaccinul rusesc, datorită medierii guvernului argentinian.

„Aceasta este o documentaţie cuprinzătoare care include rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice”, a adăugat acesta.

Președintele Andrés Manuel López Obrador, a confirmat într-o conferință de presă, marți, 12 ianuarie, că Mexicul va cumpăra 24 de milioane de doze ale vaccinului rusesc ”Sputnik V” împotriva Covid-1.

În acest scop, autoritățile țării intenționează să aloce 240 de milioane de dolari, potrivit șefului statului.

​”Sputnik V” este primul vaccin înregistrat din lume pentru prevenirea COVID-19, elaborat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. Preparatul este creat pe platforma studiată și testată a vectorilor adenovirali umani, ale căror avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Ministerul rus al Sănătății a înregistrat vaccinul în august 2020. Ea presupune administrarea a două componente, la un interval de trei săptămâniю

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0