Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marin Ciobanu, despre industria din Moldova: Nu mă așteptam să fim așa înapoiați

© Sputnik / OsmatescoMarin Ciobanu
Marin Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
O evaluare a companiilor din țară de către investitori străini a arătat că nivelul de dezvoltare a industriei moldovenești a rămas la nivelul anilor 90. 
Marin Ciobanu, despre industria din Moldova: Nu mă așteptam că suntem înapoiați

Potrivit administratorului Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, investitori din Cehia și Germania au evaluat 60 de companii din țară, în cadrul unui proiect național de dezvoltare a furnizorilor locali. Aceștia au rămas șocați de condițiile de producere pe care le-au descoperit.

”Experții au zis că industria noastră este în urmă cu 30 de ani. Și e vorba de lucruri  foarte simple. Intri într-o hală mare curge acoperișul. Locurile de muncă sunt amenajate inadecvat. Arată ca un dezastru. Știam că suntem pioneri la acest capitol, comparativ cu statele concurente, dar nu m-am așteptat să fim așa de înapoiați”, a relatat Marin Ciobanu. 

Potrivit lui Marin Ciobanu, mai mulți oameni de afaceri din țară nu investesc în dezvoltarea companiilor, dar în mașini de lux.

”Mulți oameni de afaceri își cumpără mașini de lux, care costă 70.000-100.000 de euro, își fac condiții de lux în birouri, dar nu investesc în procesul de producție. Realitatea este că dacă vrei să obții randament, trebuie să creezi condiții bune de muncă pentru muncitori. Ceea ce am văzut este un dezastru”, a conchis Marin Ciobanu.

Mai multe detalii aflați din fișierul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0