Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul ucrainean: Ce probleme au abordat

© Photo : Facebook / Maia Sandu Întâlnirea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul ucrainean, Denis Shmygal
 Întâlnirea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul ucrainean, Denis Shmygal - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. Oficialii au discutat modalitățile de relansare a relațiilor dintre cele două state.

CHIȘINĂU 12 ian - Sputnik. În cadrul vizitei oficiale în Ucraina, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întâlnire și cu premierul țării vecine, Denis Shmygal. Despre acest lucru șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook. 

„Am discutat modalități de relansare a relațiilor bilaterale, despre modul de conlucrare pe agenda integrării europene, securității regionale și cooperării pe domenii concrete în beneficiul cetățenilor noștri”, a scris președintele Maia Sandu. 

Встреча президента Молдовы Майи Санду и украинского лидера Владимира Зеленского - Sputnik Moldova
Politică
O magistrală ar putea uni Kievul și Chișinăul cu pod peste Nistru
Totodată, cei doi oficiali au avut în agenda discuțiilor subiecte legate îmbunătățirea infrastructurii și intensificarea schimburilor economice, combaterea corupției și contrabandei. Ei au mai discutat despre controlul comun la frontieră, situația ecologică îngrijorătoare a râului Nistru, securitatea energetică și reglementarea conflictului transnistrean, chiar dacă în prezent Republica Moldova este administrată de un guvern în exercițiu.

Amintim că pe 12 ianuarie Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Kiev, la invitația omologului ei ucrainean. Aceasta este prima ei vizită în străinătate în calitate de șef al statului. Vizita a început marți la ora 10:30 cu depunerea coroanei de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut. La ora 11:00 a avut loc ceremonia oficială de întâmpinare de către președintele ucrainean a președintelui moldovean. Evenimentul a urmat cu discuții în format tete-a-tete, ulterior în format lărgit. Cei doi șefi de stat au semnat documentele bilaterale moldo-ucrainene, apoi au făcut declarații de presă în care au menționat importanța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0