Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte școli și grădinițe sunt plasate în carantină: Datele Ministerului Educației

© Sputnik / Mihai CarausElev
Elev - Sputnik Moldova
Abonare
În prezent, nicio o școală din țară nu se află în carantină. Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, doar cinci clase sunt plasate în autoizolare, iar 89 de elevi din Republica Moldova sunt testați pozitiv la noul virus. 

CHIȘINĂU 12 ian - Sputnik. Ministerul Educației anunță că nicio instituție de învățământ general nu s-a închis din cauza carantinei și că doar cinci clase au fost plasate în autoizolare. 

Elevi - Sputnik Moldova
Societate
Elevii reîncep orele la școală: Ce măsuri trebuie să fie respectate
Totodată, în prezent, 89 de elevi sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 817 sunt în carantină. 

Conform datelor, 160 de cadre didactice sunt pozitive la noul virus, iar alte 109 sunt în autoizolare. La fel, 51 de lucrători auxiliari în școli sunt infectați cu noul virus, iar alte 25 se află în carantină. 

Ministerul Educației anunță că 1 436 de grădinițe, din cele 1 501, și-au redeschis porțile pentru cei mici. În prezent, trei instituții de educație timpurie și 15 grupe de copii se află în carantină. Totodată, doar un copil este confirmat cu noul coronavirus, iar 609 sunt plasați în autoizolare. 73 de educatori luptă acum cu boala, iar 71 sunt în carantină. 

Autoritățile din educație îndeamnă managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19, pentru a evita orice risc de îmbolnăvire.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0