Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două femei și-au născut copiii acasă: Cum s-a întâmplat

© Pixabay / PexelsBebeluș
Bebeluș  - Sputnik Moldova
Abonare
Două femeie nu au reușit să ajungă la maternitate și au născut acasă. S-a întâmplat în data de 6 și 7 ianuarie. Despre aceste două povești anunță Cenntrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Serviciul de Urgență anunță că au înregistrate 2 nașteri în condiții de prespital. Primul caz a avut loc în data de 6 ianuarie, în raionul Căușeni. O femeie de 41 de ani a născut o fetiță. A doua zi, pe 7 ianuarie, în raionul Ceadîr-Lunga, o altă mamă de 24 de ani a născut un băiețel.

Automobil - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru șoferii implicați în accidente - reguli noi
După ce au primit ajutor, femeile și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

În perioada 4-10 ianuarie, echipele de asistență medicală urgentă din toată țara au intervenit în peste 14 mii de cazuri. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5 063 de pacienți, dintre care 4 383 au fost maturi, iar 680 - copii. Cel mai frecvent cetățenii au solicitat ajutor pentru urgențe cardiovasculare - 3 163, urgențe neurologice au constituit 1 845, dintre care 203 au fost accidente vasculare cerebrale.

În urma celor 38 de accidente rutiere produse pe drumurile din țară au avut de suferit 50 de persoane, dintre care 7 copii. Medicii de pe ambulanță au transportat în instituțiile spitalicești 41 de pacienți cu diverse traumatisme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0