Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă și cum se circulă pe drumurile din țară

© Photo : courtesy of: Inspectoratul de Patrulare Viscol
Viscol - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că pe cele mai importante artere naționale, în aceste momente, se circulă fără dificultate. Asta după ce drumarii au intervenit cu tehnică și material antiderapant.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, dimineață zilei de marți, în unele raioane ale țării au căzut precipitații sub formă de ninsoare slabă. Astfel, starea părții carosabile în zona de nord este uscată, pe alocuri lunecoasă, în centru – umedă, pe alocuri uscată, iar la sud – umedă și lunecoasă.

Drum, zăpadă - Sputnik Moldova
Ce fel de ninsori vor cădea în Moldova: Prognoza meteo
În centru și sudul țării, drumarii au aplicat material antiderapant pentru a combate orice pericol pentru trafic. În proces au fost antrenați 106 muncitori cu 42 de utilaje speciale. În total, s-a aplicat peste 485 de tone de material antiderapant. Reprezentanții Ministerului Economiei susțin că în prezent condițiile de circulație rutieră pe traseele naționale sunt satisfăcătoare. 

În contextul temperaturilor scăzute și a ninsorile care pot crea probleme participaților la trafic, oamenii legii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, să echipeze maşinile cu pneuri corespunzătoare şi să aibă în automobil lopată, nisip și lanțuri. La fel, salavatorii îi îndeamnă pe oameni să nu iasă pe gheața subțire pentru că reprezintă pericol. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele două zile va ninge slab în unele zone ale țării. Pe parcursul zilei de marți, 12 ianuarie, sunt posibile ninsori nesemnificative în centru și sud, iar miercuri – în nord.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0