Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat Maia Sandu cu președintele Radei Supreme

© SputnikВерховная Рада Украины
Верховная Рада Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Moldovei speră într-o resetare a relațiilor moldo-ucrainene după alegerea în țară a unui nou parlament.

CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. În cadrul vizitei oficiale întreprinse la Kiev, președintele Republicii  Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov. Cei doi au discutat chestiuni ce țin de cooperarea interparlamentară între țările noastre.

”Sperăm să avem în curând un parlament funcțional care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente. Avem multe probleme în comun ce trebuie soluționate, precum și multe oportunități de cooperare”, a scris Sandu după întrevedere pe rețelele de socializare.

Встреча президента Молдовы Майи Санду и украинского лидера Владимира Зеленского - Sputnik Moldova
Politică
O magistrală ar putea uni Kievul și Chișinăul cu pod peste Nistru

În opinia președintelui moldovean, un parlament funcțional, reprezentativ, este o instituție-cheie, un pilon indispensabil pentru a utiliza la maximum potențialul acestui parteneriat strategic.

Pe 12 ianuarie, Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Kiev, la invitația omologului ei ucrainean. Aceasta este prima ei vizită în străinătate în calitate de șef al statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0