Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Puțini știu asta: Câți bani cheltuie statul pentru apelurile false la pompieri

© Sputnik / Mihai Caraus112 și La Strada, uniți împotriva violenței
112 și La Strada, uniți împotriva violenței - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îi atenționează pe cetățeni cu privire la consecințele apelurilor false. Pe lângă faptul că oamenii care au nevoie cu adevărat de ajutor sunt nevoiți să așteptă intervenția salvatorilor și statul cheltuie mulți bani.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat un calcul potrivit căruia, costul direct al intervenției unui echipaj de salvatori și pompieri pe o perioadă de 60 de minute cu ieșirea la fața locului este estimată la 630 lei. Astfel, alertele false implică cheltuili mari din partea statului.

Pompieri - Sputnik Moldova
Societate
Tocmai 14 echipaje de pompieri, la Spitalul Clinic Republican
Ultimul caz de acest gen a fost în data de 9 ianuarie, când o persoană a anunțat că a observat fum în direcția Spitalului Clinic Republican. Pentru a exclude orice scenariu tragic, la fața locului au fost îndreptate 14 echipaje de pompieri.

"Ajunși salvatorii au efectuat verificări la toate etajele spitalului, iar informația privind izbucnirea incendiului nu a fost confirmată. Conform unui calcul prealabil efectuat de IGSU costul direct al misiunii pompierilor a fost estimat la 8 820 lei", anunță IGSU.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat anterior în studioul Radio Sputnik Moldova că în primele nouă luni ale anului 2020 peste o sută de ieşiri ale echipajelor de savatori au fost la apeluri false, iar cele mai multe dintre ele au fost în municipiul Chişinău, Ungheni şi Orhei. 

În acest context, pentru evitarea cheltuielilor nejustificate, dar și a intervențiilor inutile în timp ce în alte situații ar putea fi necesară ajutorul echipelor de salvatori și pompieri, IGSU îndemnă cetățenii să fie mai responsabili.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0