Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă cu troleibuzul turistic și când va circula

© Photo : Facebook / Ion Ceban Troleibuzul turistic
Troleibuzul turistic - Sputnik Moldova
Abonare
Un troleibuz turistic va circula pe străzile Chişinăului în zilele de sâmbătă și duminică, pe un itinerar care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Locuitorii și oaspeții Capitalei vor putea să ajungă mai ușor la destinațiile turistice din Chișinău. Asta pentru că un troleibuz turistic va circula sâmbăta și duminica pe lângă locațiile care merită vizitate. 

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
O nouă linie de troleibuz ar putea apărea în curând
"Această rută este inițial la faza de testare, să vedem care este fluxul, condțiile. Este o rută care va cirula de la aeroport și se va opri la anumite puncte, identificate pe harta turistică care a fost făcută anterior. Vor fi testate ghidurile audio elaborate. Până în primăvară vom face testarea, după care vom ieși în fața CMC pentru aprobarea tarifului pentru circulația în acest troleibuz. Suntem în pandemie și nu avem turșit străini, dar avem locuitorii orașului și oapeții care pot descoperi locațiile", a declarat Inga Ionesii, viceprimarul Capitalei. 

În celelalte zile ale săptămânii, troleibuzul respectiv va circula pe linia 30, spre Aeroport. 

O iniţiativă similară a fost discutată în anul 2014, dar nu a fost dezvoltată din cauza numărului mic de pasageri. Ulterior, la începutul anului 2019 a mai fost iniţiat un proiect de acest fel, dar a fost blocat deoarece tariful aşa şi nu a fost supus votului de către Consiliul Municipal Chişinău.

Acum s-a decis să fie un program mai complex, prin difuzarea în troleibuz a ghidurilor audio despre locurile și monumentele istorice ale Chişinăului. Proiectul este inițiat în comun cu ANTRIM, în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0