Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bloomberg, despre avantajele vaccinului rusesc Sputnik V

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Abonare
Descriind avantajele vaccinului rusesc Sputnik V, un jurnalist de la Bloomberg a subliniat aspecte precum eficacitatea acestuia, care depăşeşte 95% sau tehnologia sa avansată bazată pe vectori adenovirali.

BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik. Motivele pentru care oamenii pot avea încredere în vaccinul rusesc Sputnik V împotriva Covid-19 au fost explicate de publicaţia Bloomberg.

După cum a menționat un reporter al agenției de presă, Rusia este unul dintre producătorii de vaccinuri cu cele mai mari contracte de pre-cumpărare. De asemenea, acesta a menţionat faptul că vaccinul a trecut testele de fază III și au depășit eficacitatea de 90% în toate etapele, fără cazuri grave, potrivit Sputnik France.

Bloomberg s-a referit mai întâi la utilizarea tehnologiei avansate precum cea utilizată de parteneriatul AstraZeneca-Universitatea din Oxford și Johnson & Johnson.

Тестирование на COVID-19 в лаборатории НИИ Склифосовского - Sputnik Moldova
Rusia
Un jurnalist de la New York Times s-a vaccinat cu Sputnik V - iată rezultatul
Aceste vaccinuri cu două doze utilizează vectori adenovirali pentru a furniza gene care codifică proteina corona conținută în virus.

Însă Sputnik V prezintă o diferență majoră faţă de vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson: folosește același adenovirus pentru prima doză (adenovirus 26) și un adenovirus diferit (adenovirus 5) pentru a doua. În acest fel, este exclusă posibilitatea afectării eficacităţii celei de-a doua doze.

Potrivit Bloomberg, o alternativă potențial mai promițătoare ar fi încercarea unei combinări între adenovirus 26, la prima injecție, și vectorul adenoviral AstraZeneca - realizat dintr-un adenovirus de cimpanzeu -, la a doua injecție, ceea ce este exact ceea ce au convenit cele două grupuri.

Comparația cu vaccinul chinezesc

„În ciuda lipsei rezultatelor din studiile de fază III [publicate în reviste științifice], toate aspectele în ansamblu îmi dau motive să cred că vaccinul Sputnik V ar putea fi un candidat la fel de important ca cele create în laboratoarele occidentale. Nu același lucru se poate spune despre Sinovac, CoronaVac, care în prezent este testat în Turcia, Brazilia și Indonezia”, a scris jurnalistul.

El a reamintit că vaccinul chinezesc, care prezintă o eficacitate de la 50% până la peste 90%, este creat pe baza unui virus amestecat cu un adjuvant tradițional numit alum. Aceeași tehnologie este utilizată de Valneva SE, o companie franceză de biotehnologie. Totuşi, aceasta folosește un adjuvant potențial mai puternic.

„Pe baza a ceea ce știu până acum, dacă ar fi să aleg între cele două, aș opta pentru o «plimbare la bordul» Sputnik mai degrabă decât pentru o «excursie printre stelele de aur» ale CoronaVac”, a scris în concluzie jurnalistul Bloomberg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0