Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine sunt cele două moldovence care au luat cu asalt Congresul SUA

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaУчастники акции протеста сторонников действующего президента США Дональда Трампа у здания конгресса в Вашингтоне
Участники акции протеста сторонников действующего президента США Дональда Трампа у здания конгресса в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
O fată originară din Republica Moldova a participat împreună cu mama ei la protestele din Washington, care au culminat cu asaltul sediului Congresului SUA.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Protestele din SUA sunt evenimentul de cel mai mare rezonanță din săptămâna care deja trece. Toată lumea a fost cu ochii pe evenimentele de la sediul congresului american. Este de notat că în acțiunile de protest desfășurate la Washington în susținerea lui Donalt Trump au participat și două moldovence: mama și fiica - Eugenia și Cristina Malimon. Ambele au fost reținute e forțele de ordine pentru pătrunderea ilegală în clădirea Congresului. Cel puțin așa relatează OregonLive.com.

Potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook a Cristinei Malimon, ea locuiește în Portland Washington D.C.   

Fata are 28 de ani. Ea face parte din organizația de femei a mișcării "Tinerii republicani ai Oregonului".  

Cristina a povestit pe rețelele de socializare că s-a născut în Moldova.

Într-un interviu acordat de Cristina în limba rusă, ea precizează că de baștină este din municipiul Bălți.

Cristina este credincioasă și participă activ în viața politică, ea fiind o susținătoare a lui Donal Trump.

Cristina a fost printre organizatorii paradei nautice din august 2020, în Portland, la care au participat aproximativ de 2000 de vase ușoare în susținerea lui Tramp. Este adevărat că din cauza valurilor create de această flotilă improvizată, o barcă cu oameni la bord s-a scufundat, iar oamenii au fost nevoiți să înoate pentru a rămâne la suprafață până când organizatorii i-au salvat din apele agitate ale râului Willamette din Portland, Oregon, Washington D.C.

Eugenia Malimon are 54 de ani. Judecând după imaginile din rețele de socializare, ea își însoțește fiica la unele manifestații.

Potrivit OregonLive.com, care face referință la un raport al unui ofițer de poliție, în timpul protestelor din Washington, Malimon și încă cinci oameni se aflau alături de Capitoliu, deși deja e o oră are intrată în vigoare starea de asediu. Oamenii legii le-au cerut să se depărteze de sediul Congresului, dar moldovencele au refuzat să se supună.

O instanță din Washington a stabilit pentru luna iunie ziua ședinței în care va fi examinată cauze celor două femei. Acum ambele se află în libertate. Cristina și Eugenia Malimon se declară nevinovate. Dar prin ordonanța de eliberare de arest, ele au fost obligate să părăsească orașul.

În timpul asaltului Capitoliului de către susținătorii lui Trump și-au pierdut viața cinci oameni. Poliția a cerut ajutorul internauților ca să-i identifice pe cei surprinși de camerele foto și video în interiorul clădirii. Participanții la asalt vor fi puși sub acuzare.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a venit cu nici un comentariu la informațiile că doi dintre participanții la asaltul Congresului SUA ar fi originari din Republica Moldova. Iar Ambasada SUA la Chișinău a refuzat să ofere orice fel de declarații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0